Microsofts operativsystem Windows 8 delar användarna i två läger. Förespråkarna menar att det pekskärmsanpassade gränssnittet Modern UI är ett steg i rätt riktning och en nödvändighet för att möta framtiden i mobila enheter. Kritikerna hävdar däremot att Microsoft glömt bort de befintliga användarna och att fullskärmsmenyn inte alls hör hemma i traditionella persondatorer.

I nästkommande Windows 8.1 "Blue" tycks Microsoft tagit åt sig av kritiken. En läckt testversion avslöjar nyheter som globala sökningar och ledtrådar om att det blir möjligt att återigen starta direkt till skrivbordet, men nu talas det om att en ännu mer efterfrågad funktion kan vara på väg att återinföras.

Enligt journalisten Mary Jo Foley på Zdnet överväger Microsoft att ta tillbaka startknappen som ett valbart alternativ i den kommande versionen av Windows. Det noteras dock att beslutet ännu inte är fastställt och att "allt kan ändras" innan operativsystemet är färdigt.

Microsoft väntas skicka ut Windows 8.1 till partnertillverkare i augusti, för att sedan lansera det nya operativsystemet mot slutet av året.