Tidigare i april släppte Google officiellt de verklighetsförhöjande glasögonen Glass "Explorer Edition" till utvecklare, som fick betala 1 500 dollar för att vara med i svängen. Trots detta har det varit ovanligt tyst om vad som egentligen döljs innanför det tunna plastskalet.

Utvecklaren Jay Lee avslöjar några av de återstående detaljerna. Processorn tillhandahålls av Texas Instruments och är av modell OMAP 4430, en mycket vanlig processor i smarta telefoner årsmodell 2011. Processorn innehåller två kärnor ARM Cortex-A9 på 1,0–1,2 GHz, grafikdelen PowerVR SGX 540 och 1 GB systeminne. Operativsystemet är det numera utdaterade Android 4.0.4 "Ice Cream Sandwich".

Därutöver syns de tidigare kända specifikationerna i form av en 0,5-tumsskärm med upplösningen 640 x 360 pixlar, som sägs motsvara en 25-tumsskärm med HD-upplösning på 1,5 meters avstånd. För att återge ljud överförs vibrationer mot skallbenet till innerörat. I lagringsväg erbjuds 16 GB utrymme och trådlös anslutning sker med 802.11 b/g samt Bluetooth.

För vanliga konsumenter ska Google Glass dyka upp på marknaden mot slutet av året, men enligt Googles styrelseordförande Eric Schmidt dröjer det troligtvis till i början av 2014 innan glasögonen finns på butikshyllorna. Det är dock inte helt osannolikt att konsumentversionen är en uppdaterad modell med förbättrad hårdvara och mjukvara.