I slutet av april publicerades en trailer på en ny hybriddator från Acer, som SweClockers fick chansen att klämma på. På ett evenemang i New York lanseras nu den udda skapelsen under namnet Aspire R7. Datorn är byggd från grunden att fungera som en konverterbar modell och enligt Acer för att kunna agera som ett substitut till en stationär dator.

Huvudfunktionen är skärmen med dess "Ezel"-gångjärn, som möjliggör ett brett spektra användningsområden. Exempel som tas upp är att snabbt kunna rotera bak skärmen för att visa innehållet för en kollega, ha den vinklad i vågrätt läge för att måla skisser eller använda den som en bärbar dator eller surfplatta. Gångjärnet ska vara tillräckligt styvt för att hålla skärmen på plats oavsett positionering.

Datorn utrustas med ljudsystemet Dolby Home Theater v4 med fyra högtalare specificerade till åtta watt vardera och på grund av dess "transformerande" design vänds ljudkanalerna automatiskt efter skärmens placering. Pekplattan har bytt plats med det bakgrundsbelysta tangentbordet för att ge ökad komfort vid användning av skärmen i kombination med tangentbord.

Skärmen är i 15,6-tumsklassen och har upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. Detta ackompanjeras av en 17 watts Core i5-3337U alternativt Core i7-3537U och 6 GB DDR3 systemminne. För lagring finns en 500 GB hårddisk och en 24 GB SSD – den sistnämnda används som cacheminne för den mekaniska biten. Datorn kommer även finnas tillgängligt med ett dedikerat Geforce GT 750M.

Vidare till anslutningar återfinns två USB 3.0, en USB 2.0, VGA, HDMI, Mini Displayport, SD-kortläsare, 3,5 mm-uttag för headset och på trådlös front Wifi samt Bluetooth. Datorns profil mäter 28,5 millimeter vid dess tjockaste punkt och vikten ligger på 2,4 kilogram. Slutligen specificeras batteriet till 53 wattimmar, för en drifttid på 4,5 timmar.

Acer Aspire R7 lanseras för den svenska marknaden i juni till rekommenderat priset 8 890 kronor inklusive moms.