Allt fler funktioner integreras i moderna processorer och tillhörande styrkretsar, vilket gör det svårt för moderkortstillverkarna att differentiera produkterna. Inför lanseringen av Intel Haswell måste tillverkarna därför ta till nya knep för att få ett försprång gentemot konkurrenterna. Asrocks recept är "vattensäkra" modeller, som klarar läckande vattenkylningssystem och andra olyckor.

Med så kallad conformal coating, en transparent beläggning på kretskortet av polysiloxan (silikoner), ska moderkortet vara motståndskraftigt mot fukt, damm, korrosion och höga temperaturer.

Asrock kallar det hela "waterproof" (vattensäkert), men en mer rättvisande beskrivning är att moderkortet har ett slags begränsat spillskydd där inte bara ledningsbanorna utan även lödpunkterna är isolerade. Kontaktytorna kan dock fortfarande skadas eller kortslutas av fukt och damm.

Den första modellen med conformal coating är Asrocks moderkort i serien OC Formula, som ska finnas ute på marknaden i samband med lanseringen av Intel Haswell i början av juni.