På Asus presskonferens inför elektronikmässan Computex i Taiwan tillkännages allt ifrån nya mobiltelefoner till surfplattor och hybrider. Mer traditionella bärbara datorer sparas dock till ett senare tillfälle, men inte utan att ge en ledtråd om vad som komma skall.

Bakom en diskret glasmonter huserar inget mindre än Zenbook Infinity, en ny Ultrabook i 13,3-tumsklassen med svarteloxerat skal av aluminium och Gorilla Glass 3 på framsidan och baksidan av skärmen samt på pekplatta och handlovsstöd. Chassin av denna typ tenderar att med tiden få en god samling repor, vilket anledningen till att även ovansidan täcks av ett extra tåligt stycke glas.

Asus talar dock inte högt om specifikationerna, men enligt uppgift uppgraderas pekskärmen till 2 560 x 1 440 pixlar "WQHD". Vad som åtminstone bekräftas är att det blir en god portion högre upplösning än 1080p.

I övrigt utrustas Zenbook Infinity med Intel Haswell, två USB 3.0, minneskortläsare och anslutningar för Micro HDMI samt Mini Displayport. Profilen mäter 15,5 millimeter. Säljstarten äger rum någon gång mot slutet av årets tredje kvartal, det vill säga framåt sensommaren.