Det fullkomligen regnar in produktlanseringar från Computex 2013. Senast ut är Corsair med en ovanligt bred datorlåda som har plats för stora mängder kylning, allt för att tilltala prestandahungriga entusiaster.

Specifikationer: Corsair Carbide Air 540

Nykomlingen Carbide Air 540 mäter 457 x 432 x 407 millimeter och kan svälja moderkort från Mini ITX ända upp till E-ATX. Till detta hör en tvåkammardesign där moderkortsplåten agerar barriär. Moderkort och expansionskort placeras på den ena sidan medan lagringsenheter och nätaggregat huserar i den andra delen av datorlådan, något som sägs optimera luftflödet och ge bättre temperaturer.

Den mattsvarta lådan har plats för två 5,25"- och lika många 3,5"-enheter, de sistnämnda med stöd för hot-swap. Det finns dessutom utrymme för fyra 2,5"-enheter, exempelvis SSD, samt åtta expansionskort.

På kylningsfronten bereds utrymme för sex 120 mm alternativt fem 140 mm-fläktar. Den som vill kan dessutom montera en radiator på upp till 280 mm i den övre delen av datorlådan och ytterligare en radiator på upp till 360 mm i framkant. Fläktplatserna täcks av dammfilter som är fästa med magneter.

Fler detaljer är fönster av akrylplast, verktygsfria fästen, gott om hål för kabeldragning och anslutningar för två USB 3.0 samt mikrofon och hörlurar. Carbide Air 540 ska finnas ute i handeln inom kort till ett rekommenderat försäljningspris på 139,99 dollar, motsvarande cirka 1 150 kronor inklusive moms.