Till skillnad från konkurrenten Intel håller AMD sin presskonferens i en mindre lokal på hotellet Bellavita i Taipei. Fokus står i vanlig ordning nya APU:er med relativt kraftfulla integrerade grafikdelar, och framförallt den nya A-serien Richland som lanserades idag för stationära datorer.

Trots den purfärska Richland lägger AMD inte in handbromsen, utan är fast beslutet att leverera uppföljaren under årets fjärde kvartal: Kaveri. Det handlar om den nya processorarkitekturen Steamroller, som blir det första stora ansiktslyftet på den mindre lyckade Bulldozer. Till detta hör en uppdaterad GCN-arkitektur för grafiken. Den stora nyheten är dock den unifierade minnesadresseringen HUMA.

Kaveri kommer levereras till OEM-tillverkare inom kort för integrering i färdiga system och är redo för en lansering för stationära i slutet av året, vilket följs upp för bärbara i början av 2014. Företaget visar även upp en demonstration med den nya arkitekturen med den senaste iterationen av Devil May Cry.

Företaget visar även upp en demonstration baserad på motorn Cry Engine 3 och den ikoniska frontfiguren Ruby, där fokus låg att visa vad som är möjligt med AMD:s hårdvara. Ett Radeon HD 7990 stod bakom renderingen och alla effekter, som exempelvis Tress FX. Redaktionen kan dock konstatera att demonstrationen inte var helt bekymmersfri, med bland annat mycket synlig "screen tearing" och bitvis dåligt flyt.

I övrigt har AMD ingenting nytt att visa upp utan det blickar nu framåt till skolstarten då flera nya enheter från partnertillverkare lanseras. Det handlar då om plattformarna Richland, Kabini och Temash i bärbara datorer, hybrider och surfplattor, varav passivt kylda modeller under 10 millimeter i profil utlovas.