Taiwanesiska MSI slog på stort vid årets Computex-mässa, med en rejäl monter i Nangang Exhibition Halls. Likt många av de andra större komponenttillverkarna låg fokus i mångt och mycket på moderkort med Intels nya styrkrets Z87 för Haswell.

Mycket av uppmärksamheten stals av det nya flaggskeppet Z87 Xpower, vars ovanligt avskalade utseende fångade många blickar. Den mattsvarta modellen, vars estetiska drag designats i Europa, har befriats från onödiga logotyper på kortets framsida. Dessa har istället förpassats till baksidan samtidigt som markeringar på kretskortet har hållits till ett absolut minimum.

MSI fortsätter även att bredda sin nya Gaming-serie med fler modeller. Bland nyheterna syns moderkort med Z87 för senaste generationens Core-processorer, tangentbord med mekaniska brytare samt en variant av Nvidias Geforce GTX 780. Det sistnämnda kommer även med den nya kyllösningen Twin Frozr IV Advanced, som baseras kring en liknande kylfläns som MSI:s senaste Lightning-kort, samtidigt som den bestyckas med två 100 millimeter fläktar.

På den mobila sidan visade MSI bland annat upp sina nya bärbara speldatorer, där värstingen GT60 3K Edition stod i rampljuset. Förutom en fyrkärnig Haswell-processor ur Intels Extreme Edition-familj och grafikkretsen GTX 780M, bjuder modellen på en ny 15,6 tums skärmpanel med upplösningen 2 880 x 1 620 pixlar. Priset sägs landa cirka 3 000 kronor över den ursprungliga GT60 med 1080p.

MSI:s hittills olanserade hybriddator S20 gjorde återigen repris på mässgolvet. Modellen har hunnit gå igenom ett antal inkarnationer sedan redaktionen såg den för första gången på förra årets Computex-mässa, och kommer i sin senaste version med en Haswell-baserade processor ur Core i5 eller Core i7-familjerna. Lanseringsdatumet är fortfarande oklart, men enligt MSI handlar mycket om att intresset från återförsäljare och distributörer har varit svalt.