Möss, tangentbord och pekskärmar får sällskap av en ständigt växande flora av nya inmatningsmetoder. Många av dessa handlar om att avläsa rörelser och gester, där det mest kända exemplet är Microsofts radarliknande kamera Kinect. Nu ser det ut som att Intel tar ytterligare ett steg in på området.

Enligt Geektime är Intel på väg att slutföra ett förvärv av israeliska Omek Interactive, ett litet företag som specialiserat sig på olika typer av rörelseavkänningstekniker. Affären uppges vara värd 40 miljoner dollar, motsvarande cirka 267 miljoner kronor.

Omek Interactive tillhandahåller två produkter: Beckon och Grasp. Den förstnämnda används för att avläsa hela kroppen och passar exempelvis för tv- och vardagsrum. Grasp ligger däremot närmare Intels huvudområden och kan användas på så små avstånd som tio centimeter, vilket passar utmärkt för exempelvis persondatorer.

Intel lägger stora resurser på att forska kring nya typer av inmatningsmetoder. På CES 2013 demonstrerades bland annat de senaste framstegen inom röst, ögon- och rörelsestyrning. Det inbegriper bildbehandlingstekniker för att i realtid filtrera ut bakgrunden och placera användaren i den virtuella världen.