Rykten om att Nokia planerar att ta steget in på surfplattemarknaden har florerat under en längre tid och företagets vd Stephen Elop har även antytt om att så är fallet. Nu cirkulerar en logg från prestandatestet GFXBench, som sägs avslöja några av detaljerna bakom Nokias eventuellt kommande surfplatta.

Loggen beskriver en enhet med namnet Nokia RX-114, som bygger på den påkostade Qualcomm Snapdragon 800 med fyra kärnor Krait 400 och grafikdelen Adreno 330. Upplösningen rapporteras som 1 371 x 771 pixlar, vilket är vad GFXBench även visar för Microsoft Surface Pro. Den faktiska upplösningen kan därför uppgå till 1 920 x 1 080 pixlar.

Anmärkningsvärt är att operativsystemet är det hårt kritiserade Windows RT, som går en tynande tillvaro till mötes. Samtliga partnertillverkare har valt att avbryta utvecklingen av nya produkter med Microsofts ARM-baserade operativsystem, undantaget Asus, som dock antytt om en stopp för enheter med Windows RT.

Det är dock långt ifrån klart om Nokia faktiskt planerar att lansera en surfplatta med Windows RT. Loggen kan mycket väl komma från en prototyp, emulator eller vara en välgjord fabricering.

Källa: Nokiapoweruser.