Grafikkortsserien Lightning symboliserar det bästa i MSI:s arsenal, med rejält tilltagna kylare och egenutvecklade kretskort. I normala fall används konceptet i samband med de yppersta flaggskeppen från grafikkortsmakarna AMD och Nvidia, men med Geforce GTX Titan tillåts inga avancerade ingrepp av partnertillverkare.

MSI väntas inom kort lansera en ny medlem i Lightning-familjen baserad på Nvidia Geforce GTX 780. I de första officiella bilderna avslöjas detaljerna kring kylaren, som består av sju värmeledningsrör på åtta millimeter, vilka kyls av en uppsjö tätt packade kylflänsar i aluminium.

Kylaren kommer med en asymmetrisk uppsättning fläktar – två 100 millimeter och en 70 millimeter i mitten. De tre fläktarna kommer med individuell styrning och kan kontrolleras en och en efter behov via mjukvara.

Det saknas i skrivande stund officiella detaljer kring kretskortet, men tidigare läckor har talat för bland annat digital spänningsreglering via 20-strömfaser och inget mindre än tre BIOS på grafikkortet. Sannolikt är att ett BIOS tar bort alla spärrar för att möjliggöra överklockning i högre spänningar och frekvenser.