Google har sedan introduktionen av Android stadigt växt på marknaden för att på senare tid bli en dominerande kraft inom både smarta telefoner och surfplattor. I ett inlägg på Twitter avslöjar Sundar Pichai, chef för Android, Chrome och Google Apps, att företaget passerat en miljard Android-aktiveringar.

Antalet aktiveringar inkluderar inte enheter som levererats till distributörer och återförsäljare, utan en faktisk aktivering på en inhandlad produkt. I samband med den historiska milstolpen reser företaget en ny staty utanför dess högkvarter.

Googles Android-statyer representerar namnen på operativsystemets olika versioner och den senaste att pryda gräsmattan är en stor chokladkaka, närmare bestämt "Kitkat". Det slår således ner tidigare rykten som ihärdigt talat om att nästa stora lansering av Android skulle gå under namnet Key Lime Pie.

Sökjätten lanserar även en ny webbsida, som går igenom tidigare godbitar av Android för att i botten avslöja Android 4.4, Kitkat. Nestlé-ägda Kitkat bekräftar i sin tur uppgifterna på dess officiella Facebook-sida med en ny profil- och omslagsbild.

I relaterade nyheter sänkte Google för en tid sedan priset på telefonen Nexus 4 och varianten med 8 GB är nu slutsåld på företagets webbutik Play. Google har även bekräftat att de inte kommer fylla på med nya lager. Det talar för att en ny modell är på ingång tillsammans med Android 4.4.