Senaste versionen av Sim City fick en skakig premiär, men har sedan dess stadigt förbättrats. Utvecklarna har löst både serverproblem och buggar, samtidigt som simuleringen finslipats.

Nu har det blivit dags för nästa steg, expansionspaktet Cities of Tomorrow. Som namnet antyder handlar det om stadsplaneringen cirka 50 år in i framtiden, där fokus ligger på val runt bland annat grön energi och företags roll i samhället.

På menyn finns också nya byggnader, resurser och underverk att utforska. Det inkluderar bland annat nukleär sopbränning, våggeneratorer för elektricitet samt så kallade maglevtåg. Givetvis kryddas upplevelsen av ett nytt, mekaniskt, monster i bästa Transformers-stil.

Vad som inte förändras är ytan att bygga på, en punkt som legat rejält i skottgluggen bland entusiaster med erfarenheter från tidigare titlar i serien. Expansionen introducerar dock "Megatowers", en typ av byggnader som låter staden växa på höjden och som binds samman av luftburna broar.

Sim City: Cities of Tomorrow lanseras för PC/Windows och Mac OS X den 12 november. Mer information finns på officiella webbplatsen.