Med bara timmar kvar innan de första skrivbordskrigarna får tillgång till Battlefield 4 Beta släpper AMD nya Catalyst 13.10 Beta, där optimeringar för det kommande storspelet är ett av huvudnumren. Det finns dock fler nyheter i ändringsloggen.

Först och främst tillkommer spelprofiler för Battlefield 4 i både singelkonfiguration och Crossfire. Mystiskt nog påpekar AMD att detta gäller 32-bitarsversionen, trots att tisdagens beta endast levereras med 64-bitars binärer. Det är dock troligt att drivrutinerna ändå innehåller profiler för 64-bitarsutgåvan, inte minst eftersom spelet ingår i AMD:s utvecklarprogram Gaming Evolved.

En annan nyhet är optimeringar av frame pacing, en finess som är till för att ge jämnare renderingstider. Den nya beta-märkta drivrutinen ska se till att detta fungerar bättre i fall där processorn begränsar prestanda.

Därutöver syns en uppdaterad Crossfire-profil för Total War: Rome 2 samt en mängd nya eller uppdaterade spelprofiler för strömspartekniken AMD Enduro. Det sistnämnda är avsett för Radeon Mobility-serien, det vill säga grafikdelar som vanligtvis återfinns i bärbara datorer.

AMD:s nya drivrutiner passar till Windows 7, 8 samt 8.1 och finns i vanlig ordning att ladda ned från utvecklarnas webbplats. Battlefield 4 Beta drar igång tisdagen den 1 oktober klockan 10:00 svensk tid och är tillgänglig för alla som köpt Battlefield 3 Premium, Medal of Honor: Warfighter eller förbokat Battlefield 4 Digital Deluxe/Limited Edition via Origin.