För dagen riktas rampljuset mot den nyligen lanserade Radeon 200-serien, som täcker allt från instegsmodeller till de prestandaorienterade modellerna som passerat SweClockers testlabb. En annan nyhet är att det drygt halvår gamla Radeon HD 7790 inom en snar framtid uppdateras med en ny drivrutin.

AMD Radeon HD 7790 baseras likt nyligen lanserade R7 260X på grafikkretsen Bonaire och det enda som skiljer de båda åt är klockfrekvenserna. Det innebär att Radeon HD 7790 får stöd den utökade flexibiliteten i Eyefinity där upp till tre skärmar kan anslutas med valfria videoanslutningar. Den andra jokern är att stöd för företagets nya ljudmotor Trueaudio tillkommer.

Medan spelgrafik blir mer realistiskt för varje år som går gäller detsamma inte ljud. Det hoppas AMD ändra på genom integrationen av digitala signalprocessorer, som byggts in direkt i grafikkretsen och licensierats av Tensilica. Det möjliggör funktionen AMD kallar för Trueaudio, som förutom Radeon HD 7790 och R7 260X även kommer återfinnas i R9 290 och R9 290X med grafikkretsen Hawaii.

Trueaudio ger spelutvecklare större möjligheter att producera fler röster, effekter och filter – men även ge mer exakt positionering med alltifrån påkostade surroundsystem till stereohögtalare och hörlurar. Med hjälp av de dedikerade signalprocessorerna möjliggörs detta utan att öka belastningen på processorn.

AMD Radeon HD 7790 kommer få stöd för de nya funktionerna med en framtida uppdatering av AMD:s drivrutiner, som sannolikt anländer i samband med Radeon R9 290 och R9 290X.