Kompakta stationära datorer är på frammarsch och allt fler modeller hittar ut på marknaden. De flesta är först och främst anpassade för att vara små, men det finns andra sätt att sticka ut än att enbart fokusera på formfaktorn. Gigabyte väljer en egen väg med en ny modell i familjen Brix.

The BRIX Projector from GIGABYTE is a simple and elegantly integrated device that combines a full high-performance PC with a mini projector that can be deployed in almost any situation, needing only a blank wall.

Gigabyte Brix Projector är en Intel NUC-liknande mini-barebone med Core i3-4010U "Haswell-ULT", som innehåller två kärnor (med Hyperthreading) i 1,7 GHz och grafikdelen HD Graphics 4400. Användaren kan välja att utrusta modellen med upp till 16 GB DDR3-minne och 256 GB SSD-lagring via mSATA.

I paketet ingår en nätverksmodul för 802.11b/g/n och Bluetooth 4.0. Därutöver syns anslutningar för HDMI, Mini Displayport, fyra USB 3.0, gigabitnätverk och både digital och analoga ljudutgångar.

Det stora huvudnumret är den inbyggda projektorn, där specifikationerna talar om en DLP-panel med 854 x 480 pixlar, LED-belysning (75 lumen, 900:1 kontrast) och inbyggda stereohögtalare. Tillsammans med ett varierbart fokuseringsavstånd ska detta göra det möjligt att måla upp en 7–85 tum stor bild på valfri ljus yta.

Tanken är att den inbyggda projektor ska kunna fylla en mängd olika syften. Först och främst handlar det om företagsanvändare och presentationer, men projektorn kan även fungera i hemmet, i sommarstugan och för den som befinner sig på resande fot. Gigabyte avslöjar dock varken pris eller skarpt lanseringsdatum.