Tidigare under dagen drog AMD:s utvecklarkonferens APU13 av stapeln och på schemat står presentationer från utvecklare världen över för att främja initiativet HSA, där målet är att generella beräkningar på bland annat grafikkretsar ska bli en del av vardagen. Samtidigt släpper AMD officiella detaljer kring A-serien "Kaveri".

Toppmodellen i serien blir AMD A10-7850K, som utrustas med fyra kärnor Steamroller i två moduler på 3,7 GHz. Till det hör en grafikdel med den senaste generationen Graphics Core Next (GCN) och 512 streamprocessorer klockade till 720 MHz samt minnesarkitekturen HUMA. Sammantaget ger det en beräkningskraft på 856 GFLOPS, vilket är lägre än de 1050 GFLOPS som tidigare utlovats.

Den nya A-serien får även stöd för Trueaudio, som ger utvecklare större möjligheter att producera fler röster, effekter, filter och ge med exakt positionering utan att öka belastningen på processorn. Att grafikdelen är av arkitekturen GCN innebär även det stöd för DirectX-utmanaren Mantle, som redan stöds av en diger lista spelutvecklare och först kommer dyka upp till Battlefield 4.

AMD Kaveri lanseras för stationära datorer och sockel FM2+ den 14 januari 2014 och följs upp av lösningar för bärbara datorer, inbyggda system och servrar senare samma år. Därtill utlovas mer detaljer till CES 2014.