Klassiska tornkylare stöter på motstånd från slutna vattenkylningssystem, men det hindrar inte nykomlingarna Cryorig från att ge sig ut på marknaden med en luftkylare i jätteformat. Löftet är hög prestanda i kombination med låg ljudnivå.

Specifikationer: Cryorig R1 Ultimate

Processorkylaren Cryorig R1 Ultimate väger hela 936 gram och med de båda fläktarna stiger vikten till skyhöga 1 248 gram. Den nickelpläterade metallbjässen består av två uppsättningar flänsar av nickelpläterad aluminium, bottenplatta av koppar och sju värmeledningsrör (koppar) med diametern sex millimeter.

Fläktarna tillhör serien Cryorig XF140 och bildar en lufttunnel enligt "push and pull"-principen. Specifikationerna anger variabelt varvtal (PWM) på mellan 700 och 1 300 rpm, vilket ger 19–23 dBA till ett maximalt luftflöde av 76 CFM. Till detta hör extra tysta glidlager av typen HPLN Sleeve Bearing och vibrationsdämpande ramar.

Cryorig R1 Ultimate passar till alla moderna processorsocklar, inklusive Intel LGA 1150/2011 och AMD AM3+/FM2+. Kylaren ska finnas ute på marknaden i januari till ett rekommenderat pris på 89,95 dollar, motsvarande cirka 740 kronor inklusive moms.