I slutet av förra året avslöjade SweClockers att AMD skulle komma att återuppliva sin processorfamilj Kabini, men denna gång för stationära datorer. MSI är tidiga att hoppa på tåget och visar stolt upp ett av de första stationära moderkorten för AMD:s instegsplattorm i sin svit på MGM Grand i Las Vegas.

Modellen AM11 följer formfaktorn Mini ITX och kommer med sockeln FS1b samt stöd för A- och E-seriens processorer i familjen Kabini. Som synes saknar moderkortet kylflänsar och dylikt, vilket kan förklaras med att både nordbrygga och sydbrygga sitter integrerat i processorn.

I övrigt är moderkortet bestyckat med en fullstor PCI Express, en Mini PCI Express, två SATA 3.0 Gbps, två USB 3.0 samt sex USB 2.0. På minnesfronten syns plats för två fullstora DDR3-minnen med stöd för hastigheter i upp till 1 333 MHz.

MSI satsar även hårt på modeller med sockel FM2+ för AMD:s kommande processorfamilj Kaveri, där merparten av formfaktorerna fanns representerade. I strålkastarljuset hamnade företagets moderkort i Gaming-serien, där modellen A88X-G45 Gaming erbjuder bland annat påkostat integrerat ljud samt omfattande möjligheter till överklockning.

På Intel-sidan var laguppställningen i mångt och mycket redan spikad innan mässan skulle gå av stapeln. Dock passade MSI på att visa upp ett Mini ITX-moderkortet J1800i baserat på Intels Bay Trail-D. Under huven syns den fastlödda Celeron-processorn Celeron J1800 med två kärnor Silvermont på upp till 2,58 GHz och fokus ligger inte helt oväntat på en väldigt låg prislapp.