Förra årets CES-mässa markerade startskottet för det som nu blivit en trend bland många nya tv-apparater, nämligen högre upplösningar i 4K. Redan då var dock Sharp ytterligare ett steg fram i utvecklingen och visade stolt upp en modell på 85-tum i den skyhöga upplösningen 8K. Företaget gör repris på årets upplaga av CES med 8K, men denna gång tillkommer även glasögonfri 3D bland finesserna.

Den nya prototypen Sharp visar upp är resultatet av ett samarbete mellan företaget själva, Dolby Laboratories och Philips, med målet att ta glasögonfri 3D till nästa nivå. Medan principen bakom tekniken har inte förändrats nämnvärt under åren gör den högre upplösningen hos skärmpanelen att så kallade "döda zoner" minimeras, i vilka den upplevda 3D-effekten uteblir.

Nackdelarna med glasögonfri 3D är dock inte helt åtgärdade. Däribland syns ett synligt finmaskigt rutmönster, som ger bilden en oskarp känsla i vissa scener. Detta motverkas till en viss del av modellens höga upplösning, men det finns fortfarande arbete kvar innan tekniken kan återge samma kvalitet som lösningar med glasögon.