Chassiserierna Fortress och Raven har varit långkörare i taiwanesiska Silverstones sortiment och nådde under förra året sin fjärde inkarnation. Modellerna har oftast bjudit på unika finesser och designval, vilket inte alltid har fallit alla i smaken. Företaget ger dock inte upp utan har återigen satt sig vid ritbordet för att nu presentera den femte upplagan av Fortress och Raven, nämligen FT05 och RV05.

I känd stil delar både Fortress FT05 och Raven RV05 samma interna stomme och skillnaden mellan modellerna är istället mest estetiska. Där Raven har en plastfront med ett väldigt aggressivt utseende, är Fortress avsevärt mer tillbakalutad med en front av aluminium samt ljuddämpande mattor på insidan.

Modellerna kan svälja moderkort i formfaktorer upp till ATX, men bjuder på yttre dimensioner (217 x 529 x 484 mm) i klass med många Micro ATX-chassin. Detta har Silverstone åstadkommit genom att helt slopa 5,25-tumsplatserna, samtidigt som moderkortet har roterats med portarna pekandes uppåt. Den som fortfarande vill ha en optisk enhet har dock möjlighet att montera en slimmad slot-in-variant.

Ventilationen sköts av två fläktar i 180 millimeter i Air Penetrator-serien, som suger in luft från chassits botten och skjuter den över genom chassit som en skorsten. Båda dessa har ett enormt dammfilter, som är åtkomligt från chassits front. I bakkant återfinns ytterligare ett dammfilter, som fästs med magneter över nätaggregatets insug.

Lagringsplatser finns i form av två 3,5-tumsplatser i vibrationsdämpande vaggor samt två 2,5-tumsplatser på moderkortsplåtens baksida. Modellerna kommer även med främre anslutningar i form av två USB 3.0-portar, samt in- och utgångar för ljud. Tillsammans med anslutningarna återfinns även en inbyggd fläktkontroller för att styra de medföljande fläktarna.

Raven RV05 är redan i produktion och väntas dyka upp i handeln under slutet av årets första kvartal, medan Fortress FT05 dröjer till slutet av våren.