Under högsommaren förra året lanserade Google och Asus andra generationens Nexus 7, som blev en rejäl uppdatering mot den första. Resultatet blev dock inte samma försäljningssuccé som den föregångaren till följd av att fler aktörer släppt surfplattor i samma storleksklass till liknande eller lägre priser.

Försäljningen ska ha fått Google att tänka om och överväger att inte släppa en tredje generation av Nexus 7, enligt industrikällor till branschtidningen Digitimes. Istället ska företaget rikta blickarna mot storleksklassen åtta tum, vilket skulle betyda att 2014-årsmodell istället går under namnet Nexus 8.

Enligt samma rapport är det i dagsläget tänkt att Google Nexus 8 ska använda Intels plattform Bay Trail-T, men det kan ändras då rivalen Qualcomm fortfarande strävar efter att få kontraktet. Valet av tillverkarpartner väntas däremot ännu en gång falla på taiwanesiska Asus.

Det är ännu inte känt när uppföljaren till Nexus 7 (andra generationen) kan tänkas dyka upp, men med tidigare lanseringar i backspegeln är det sannolikt att den avtäcks under sommarmånaderna.