Lanseringen av Battlefield 4 blev långt ifrån smärtfri. Trots allt tal om en lyckad betatestning plågades spelet av buggar, krascher och stabilitetsproblem. Det fick fick utgivaren EA Games att agera och lägga alla expansioner på hyllan för att ge utvecklarna möjlighet att rätta till felen.

Nu verkar det som att arbetet är avklarat när DICE tillkännager att Second Assault släpps i början av nästa vecka. Först ut är Premium-användare, som får tillgång till expansionen den 18 februari. Andra får hålla ut ytterligare två veckor till den 4 mars.

I Second Assault tillkommer ett gäng klassiska kartor i nytappning från äldre titlar i Battlefield-serien. Bland dessa märks Operation Metro, Caspian Border och Operation Firestorm från Battlefield 3 samt Gulf of Oman från Battlefield 2.

Efter Second Assault är det dags för den tredje expansionen Naval Strike i slutet av mars. Här förflyttas fokus till vattenbaserade strider med båtar och amfibiefordon. Samtidigt tillkommer nya vapen och kartor: Lost Island, Nansha Strike, Wave Breaker samt Operation Mortar.