I slutet av februari framgick att Microsoft experimenterar med en gratisversion av Windows 8.1, vilket förknippades med en ännu ickelanserad och läckt variant med ändelsen "with Bing". Nu framgår att det inte är en gratisversion utan den avsevärt billigare varianten Microsoft erbjuder OEM-tillverkare, som tar fram datorer och surfplattor för under 250 dollar.

Enligt interna dokument Paul Thurrott tagit del av är det ingenting som skiljer Windows 8.1 with Bing från standardutgåvan av Windows 8.1 (32-bit och 64-bit) med den kommande uppdateringen. Skillnaden är de villkor OEM-tillverkarna tar del av för att få det 70 procent subventionerade priset på operativsystemet.

Förutom att enheten måste säljas för under 250 dollar åtar sig tillverkarna att ha Bing som förvald sökmotor. Med andra ord får de inte slå avtal med tredje part, exempelvis Google, och installera deras sökmotorer och verktygsfält. Den här begränsningen finns dock inte hos konsumenter, som fortfarande kan ändra sådana inställningar fritt.