Utan att göra något större nummer av det förbereder Intel en smärre uppdatering av arkitekturen Haswell. Vad som hittills är känt som Haswell Refresh är nya processorer för sockel LGA 1150 med befintlig 22 nanometersteknik, där nyheterna begränsas till högre klockfrekvenser och eventuellt lägre strömförbrukning.

I slutet av april alternativt i början på maj släpps de första processorerna ur generation Haswell Refresh. Det inbegriper ett gäng Pentium, Celeron och Core med snäppet högre klockfrekvenser än föregångarna. Några nya modeller i den överklockningsinriktade K-serien syns dock ännu inte till i framtidsplanerna.

Till SweClockers uppger nu källor hos moderkortstillverkare att Intel Haswell Refresh i K-serien dröjer till sommarmånaderna. Efterträdarna till Intel Core i7-4770K och i5-4670K kan dessutom få sällskap av ny modell ur den påkostade serien Extreme Edition, men detta är än så länge betydligt mer oklara uppgifter.

Trots att de nya processorerna fungerar med de flesta befintliga moderkort för sockel LGA 1150 släpps även uppdaterade styrkretsar i form av Intel Z97 och H97. Nya moderkort väntas presenteras i samband med mässan Computex 2014 i juni.