Fräscha drivrutiner är en kritisk del för ett bra flyt i de senaste spelen och är därför någonting som är av stort intresse bland hårdvaruentusiaster. AMD har de senaste månaderna släppt en rad Beta-märkta drivrutiner, men det är fyra månader sedan en stabil version med WHQL-certifiering släpptes.

Nu släpper AMD Catalyst 14.4 Release Candidate, vilket är den version AMD hoppas ska få WHQL-märkning av Microsoft. Versionen baseras på den Beta-drivrutin SweClockers använde vid recensionen av Radeon R9 295X2 samt den senaste uppdateringen av testsviten, och kommer med en rad optimeringar för Crossfire, Mantle och OpenGL.

Först ut är jämnare renderingstider i Crysis 3 och bättre prestanda i Far Cry 3 vid användning av tre eller fyra grafikkort. För Anno 2070 och Metro: Last Light nämns upp till 34 respektive 10 procent högre prestanda i Crossfire. Avslutningsvis ska flimmer i Titanfall med Crossfire påslaget vara eliminerat.

För Mantle nämns buggfixar i Battlefield 4, som numera inte tappar prestanda när användaren byter fönster/Alt-Tab. Även stöd för det öppna gränssnitten OpenGL putsas till och enligt AMD stöds samtliga finesser i OpenGL 4.4.

AMD Catalyst 14.4 RC finns att ladda ned från AMD:s webbplats och passar till Windows 7, 8 och 8.1 i 64-bit och 32-bit.