Även om moderna grafikkort försöker reglera värmeutvecklingen behövs fortfarande kompetenta kylare, särskilt för den planerar att skruva upp klockfrekvenserna. För detta lanserar nu uppstickaren Raijintek en rejält tilltagen grafikkortskylare som ska kunna klara av att hantera uppemot 360 W TDP.

Den nya kylaren heter Raijintek Morpheus och väger 515 gram utan fläktar. Konstruktionen består av en kopparbas med hela tolv värmeledningsrör, som fördelar värmen till 129 flänsar av aluminium. Minneskapslar och spänningsreglering kyls av fristående aluminiumflänsar.

I paketet ingår 24 flänsar för minnen och ytterligare en aluminiumfläns för spänningsregleringen, samtliga med värmeledande tejp. För den som inte vill använda kylaren passivt går det att montera två 120 mm-fläktar med medföljande spännen av ståltråd, men då blockerar grafikkortet sammanlagt tre eller fler kortplatser.

Raijintek Morpheus passar till de flesta moderna grafikkort, inklusive Radeon R9-serien och Geforce GTX 770, 780 och 780 Ti. När eller om modellen dyker upp hos svenska återförsäljare framgår dock inte av pressmeddelandet.