Medan Intel har NUC har Gigabyte motsvarande Brix och under CES 2013 visades en något större variant riktad mot gaming. Under skalet ruvade en processor och ett grafikkort från AMD. Nu har Gigabyte ännu en modell på gång, den här gången med processor och grafikkort från Intel och Nvidia.

Den nya modellen utrustas med den mobila processorn Core i5-4200H med två kärnor och flertrådstekniken Hyperthreading. Klockfrekvensen ligger i basutförande på 2,8 GHz och turbofrekvensen är maximala 3,4 GHz. Till det hör den integrerade grafikdelen HD Graphics 4600 och 47 watt TDP.

Huvudnumret i är ett Geforce GTX 760 med 1 152 CUDA-kärnor uppåt 1 000 MHz och en 256-bitars minnesbuss med 2 alternativt 4 GB GDDR5. Värt att påpeka är att grafikkortet har ett TDP-värde på 170 watt, vilket med formfaktorn i åtanke borde sätta press på Gigabytes kyllösning.

Då modellen är ett barebone får primärminne och lagring köpas till av slutkund. För dessa komponenter finns plats för två DDR3 SO-DIMM, en 2,5-tumsenhet och en mSATA. Ingår gör den trådlösa anslutningen i form av 802.11ac och Bluetooth. För övriga anslutningar finns fyra USB 3.0, två HDMI, en Mini Displayport och en 3,5 mm-ingång för headset.

Gigabytes senaste tillskott Brix-serien ska dyka upp på amerikanska butikshyllor under maj månad. Någon prislapp eller när modellen kan väntas dyka upp i Sverige är ännu inte känt.

Källa: Techreport.