Kompakta och kraftfulla byggen växer i popularitet bland hembyggare och är inte minst en het potatis tack vare koncept som Steam Machines. Grafikkort anpassade för formfaktorn Mini ITX har hittills dominerats av Geforce GTX 760 från Asus och MSI, varav den sistnämnda nu släpper en modell baserad på Radeon R9 270X.

MSI Radeon R9 270X Gaming 2G ITX bygger kring grafikprocessorn Curacao XT med 1 280 streamprocessorer klockade till maximala 1 070 MHz och en minnesbuss på 256 bitar med 2 GB GDDR5 i 5 600 MHz. Grafikkortets TDP är specificerat till 161 watt och strömmatningen sker via en ensam 8-pins PCI Express-kontakt.

Grafikkortet mäter in på 170 millimeter och har en kylare lik GTX 760-modellen. Det innebär en skräddarsydd kyllösning med ångkammare som har direktkontakt med grafikprocessor. Paketet kyls i sin tur av en cylinderformad aluminiumkylfläns och en "Radax"-fläkt, vilken kombinerar egenskaperna av en radial- och axialfläkt.

Det nya grafikkortet har ett rekommenderat försäljningspris på 1 780 kronor och beräknas finnas tillgänglig på butikshyllorna i slutet av maj månad.