Den 20 maj väntas den omtalade Surface Mini anlända. På menyn står framförallt en mindre skärm än tidigare, men även möjligheten att föra anteckningar med en aktiv digitizer och tillhörande stylus. Någonting som inte faller alla i smaken är att ryktena även gör gällande att den får en ARM-processor och Windows RT.

I en ny rapport från Bloomberg framkommer att Microsoft kan lansera två versioner av surfplattan. Den ena ska enligt tidigare rykten baseras på en processor från Qualcomm och den andra får enligt rapporten en Intel-processor, vilket framförallt innebär stöd för fullskaliga Windows 8.

Med formfaktorn i åtanke handlar det sannolikt inte om en Haswell-processor, som återfinns i Surface Pro 2. Istället är den mest troliga kandidaten Bay Trail-T, som kan leverera batteritid likvärdig ARM-baserade plattformar och redan används i surfplattor från partnertillverkare.

Vad som ska skilja de båda versionerna åt förutom processorvalet framgår inte. Det är dock inte helt otroligt att designen blir densamma och att Intel-varianten blir något dyrare med fokus på professionella användare, medan den med Qualcomm i första rummet riktas mot vanliga konsumenter.