Fläktar från österrikiska Noctua har gott rykte, men det karaktäristiska utseendet är både älskat och hatat. Chokladbrunt och grisrosa är kanske inte vad som passar bäst med mattsvarta datorlådor och metallkylare. Nu anländer däremot fler alternativ när Noctua presenterar två nya serier fläktar med nedtonade färger.

Specifikationer

Noctua släpper ett tjugotal nya fläktar i två serier. Familjen Redux består av modeller från 80 till 140 millimeter och är i själva verket omstöpta varianter av klassikerna NF-P14, NF-S12B, NF-B9 och NF-R8. Den huvudsakliga skillnaden är att dessa numera är grå och nu avsedda för en lägre prisklass.

Större nyheter levereras istället av den kolsvarta serien Industrial PPC med fläktar i 120 och 140 millimeter, som baseras på NF-F12 och NF-A14. Precis som namnet antyder ska dessa vara anpassade för extra tuffa miljöer. I detta ingår glasfiberförstärkt plast samt IP-klassning för vatten- och dammtålighet.

Noctuas nya fläktar ska finnas i handeln inom kort. Modellerna i Redux-serien kostar 109–199 kronor medan Industrial PPC är dyrare och går loss på 249–349 kronor inklusive moms beroende på utförande. Dessutom går det att köpa till vibrationsdämpning, förlängningskablar och motstånd.