Pressmeddelande

Vi har blivit medvetna om obehörig tillgång till våra system och interna företagsdata och ville informera er om vilka åtgärder vi vidtagit. Så fort vi blev medvetna om intrånget påbörjade vi en omedelbar utredning. Informationssäkerhet och dataskydd är av stor vikt för oss på Spotify och det är därför vi går ut med informationen idag.

Våra resultat visar att endast en Spotify-användares data har nåtts, men att det inte innehöll något lösenord, finansiell- eller betalningsinformation. Vi har kontaktat denna specifika användare. Baserat på våra utredningsresultat, känner vi inte till någon ökad risk för våra användare i samband med denna incident.

Vi tar dessa händelser på största allvar och som en allmän försiktighetsåtgärd kommer vi be vissa Spotify-användare att återge sitt användarnamn och lösenord för att logga in under de närmaste dagarna.

Som en ytterligare säkerhetsåtgärd, kommer vi att be Android app-användare att uppgradera under de kommande dagarna. Om Spotify frågar efter en uppgradering, vänligen följ instruktionerna. Som alltid, rekommenderar Spotify att inte installera Android-applikationer från andra plattformar än Google Play, Amazon Appstore eller https://m.spotify.com/. I dagsläget behöver våra iOS och Windows Phone användare inte göra något.

Vänligen notera att spellistor i offline-läge kommer att behöva laddas ner igen till den nya versionen. Vi ber om ursäkt för samtliga olägenheter orsakade av detta, men vi hoppas att ni förstår att det är en nödvändig försiktighetsåtgärd för att försäkra kvaliteten på vår tjänst och skydda våra användare.

Vi har tagit dessa åtgärder för att stärka våra system i allmänhet och för att skydda dig och dina uppgifter – och vi kommer att fortsätta att göra det. Vi kommer att vidta ytterligare åtgärder under de närmaste dagarna för att öka säkerheten för våra användare.

För mer information, vänligen följ länken här.