Redan i februari började det dyka upp information om Fractal Designs kommande vattenkylningspaket, som skulle komma att visas upp på Cebit-mässan i Hannover. I slutändan uteblev avtäckandet på Cebit, och istället tar nu företaget tillfället i akt att använda Computex som lanseringsplattform för Kelvin – Fractal Designs första serie av vattenkylningspaket.

Kelvin är en serie slutna vattenkylningssystem som kommer i tre olika modeller – T12, S24 och S36. Den förstnämnda bygger kring en 46 mm tjock 120 mm-radiator, medan de följande modellerna använder sig av tunna 240 respektive 360 mm-radiatorer. Samtliga radiatorer är dessutom byggda helt i koppar. De två mindre modellerna levereras med två av företagets PWM-styrda Silent Series HP-fläktar i storleksordningen 120 mm, medan S36 kommer med tre fläktar.

Det som särskiljer Kelvin-serien från många andra slutna vattenkylningspaket är möjligheten att lägga till ytterligare vattenblock eller radiatorer. Samtliga slanganslutningar sitter med skruvfästen, vilket gör det möjligt att lossa på dessa och komplettera med tillbehör vars kopplingar passar ihop med en slanginnerdiameter på 8 mm. Enligt företaget möjliggörs det hela tack vare användandet av Alphacools vattenpump DC-LT inuti vattenblocket, som klarar av att hålla trycket uppe även när fler motstånd läggs till i "loopen".

Fractal Designs Kelvin-serie väntas dyka upp i handeln under årets tredje kvartal med prislapparna 849 kr för T12, 949 kr för S24, samt 1 149 kr för S36.

Alla artiklar från Computex 2014