Antecs chassi Performance One P180, och dess följande revisioner, lanserades för snart nio år sedan och markerade ett tydligt skifte i hur chassin skulle komma att utformas i framtiden. År 2011 gjorde företaget comeback med uppföljaren P280 och på årets Computex-mässa tar Antec tillfället i akt att visa upp en prototyp av den tredje delen i sagan – Performance One P380.

Utsidan på nykomlingen har fått sig ett helt nytt utseende och företaget har satsat på skivor av 6 mm-tjock aluminium på både framsidan och toppen. Där tidigare modeller i serien har haft en lucka som täcker bland annat de optiska enheterna, är P380 helt slät på framsidan och saknar därmed externa 5,25-tumsplatser.

Den som fortfarande vill använda optisk media förpassas istället till en slimmade optiska läsare som går att montera i sidan av frontpanelen. Externa anslutningar, i form av två USB 3.0-portar, två USB 2.0-portar samt in- och utgångar för ljud, har flyttats till högra sidan av chassits topp.

På insidan står det klart att den grundläggande stommen fortfarande baseras på föregångaren P280. Det finns dock ett antal nyheter, däribland monteringspunkterna för lagring. Där P280 hade en fast hårddiskbur med vaggor, använder P380 istället tre löstagbara burar med plats för totalt nio 3,5-tumsenheter. De kvarvarande 5,25-tumsplatserna längst upp används denna gång som utrymme för fyra stycken 2,5-tumsenheter.

Poängen med de löstagbara burarna är att möjliggöra ytterligare montering av radiatorer. I sitt grundutförande har chassit plats för en 360 mm-radiator i toppen, och om användaren plockar bort burarna får även en likadan radiator plats i fronten. Bakom nätaggregatet finns även en alternativ monteringspunkt för en ensam lagringsbur om en radiator används i fronten.

Lanseringen av Performance One P380 är planerad till hösten med en rekommenderad prislapp på 229 euro.

Alla artiklar från Computex 2014