Trenden med mastodontchassin har varit en tydlig trend de senaste åren, och med modeller som Corsair Obsidian 900D, Cooler Master Cosmos II och Phanteks Enthoo Primo på marknaden råder det ingen direkt brist av modeller på marknaden. Detta hindrar dock inte Silverstone från att förbereda sin största skapelse någonsin, och på Computex 2014 visas en prototyp upp av monstermodellen Temjin TJ12.

Chassit, som är tillverkat helt i aluminium, mäter 469 x 681 x 469 mm och har en inre lådvolym på 150 liter. Detta kan jämföras med exempelvis 113 liter hos Corsair Obsidian 900D och det blir därför ganska uppenbart att det rör sig om ett extremt stort chassi. Om inte det vore nog så är chassits sidopaneler tillverkade i 8 mm tjock aluminiumplåt som uppskattningsvis väger in på dryga 5 kg styck.

Insidan bjuder på stöd för i princip samtliga aktuella formfaktorer av moderkort, inklusive HPTX, samt nästintill oändligt utrymme för långa grafikkort. Chassits botten är bestyckad med fyra av företagets Air Penetrator-fläktar i storleksordningen 180 mm, och ovanför dessa sitter ett ordentligt knippe monteringspunkter för radiatorer. Därtill syns två 5,25-tumsplatser samt en enskild 3,5-tumsplats.

I chassits topp återfinns totalt tre platser för 3,5-tumsenheter i hotswap-kassetter. Här sitter även chassits externa anslutningar och utloppet för både nätaggregatet och expansionskorten, då moderkortet sitter monterat med anslutningarna pekandes uppåt.

Silverstones Temjin TJ12 är ännu i tidigt prototypstadie och väntas inte lanseras under detta år. Priset är ännu inte spikat, men väntas landa över 700 USD.

Alla artiklar från Computex 2014