För ett litet tag sedan meddelade Valve om att den stundande satsningen på vardagsrummen med Steam Machines är försenad och att konceptet inte lanseras förrän 2015. Förseningen kan dock knappast skyllas på komponenttillverkarna, som fyller Computex mässgolv med kompakta datordelar i alla former, inte minst chassin och nätaggregat.

Silverstone bistår med två kompakta nätdelar utöver det vanliga. Nykomlingarna SX600-G och SX500-LG är på 600 respektive 500 W och passar till formfaktorerna SFX respektive SFX-L, där den sistnämnda är en något djupare variant för större datorlådor, däribland Silverstone Raven Z.

Gemensamt är certifiering för 80 Plus Gold och semipassiv fläkt, vilket i detta fall betyder att fläkten inte börjar snurra förrän nätaggregatets temperatur uppnår cirka 45 °C. Båda har dessutom en full uppsättning modulära kablar.

Silverstone SX500-LG är dessutom världens första nätaggregat i SFX-format med 120 mm-fläkt, vilket troligtvis förklarar storleksskillnaden gentemot den mindre men kraftfullare SX600-G. Små fläktar upplevs ofta som högljudda och detta åtgärdas genom att helt enkelt klämma in en större modell.

De nya kompakta nätaggregaten ska finnas på marknaden framåt sensommaren.

Alla artiklar från Computex 2014