Framtiden stavas 4K UHD, men alla ser inte behovet av den höga upplösningen eller föredrar att köra flera lägre upplösta skärmar. För det sistnämnda avtäcker Eizo nu Full HD-skärmen Foris FS2434 där paradnumret är skärmramen på 6 millimeter, vilket gör den särskilt lämpad för flerskärmslösningar.

Modellen mäter in på 24 tum och har en IPS-panel med "flimmerfri" belysning, vilket uppnås med en hybridlösning av DC och PWM. Specifikationerna anger 5 ms responstid (grå-till-grå), 250 cd/m2 ljusstyrka, ett kontrastförhållande på 1 000:1 samt 178 graders betraktningsvinklar både horisontellt och vertikalt.

Andra finesser är en medföljande fjärrkontroll, som kan användas för att ändra skärmens inställningar, och mjukvaran G-Ignition där användare kan importera och exportera förinställda färglägen från Eizos webbplats. Mjukvaran ger även tillgång till snabbknappar för att ändra mellan olika lägen samt försätta skärmen i vila.

Foris FS2434 kommer även med en skärmfot som gör det möjligt att höja och sänka skärmen med upp till 60 millimeter. Skärmen kan även vinklas bakåt med upp till 25 grader och har en swivel-funktion på hela 334 grader.

På anslutningsfronten återfinns två HDMI och en DVI-D samt en USB 3.0-hubb för anslutning av allehanda kringutrustning. Avslutningsvis kommer skärmen med två inbyggda högtalare på 0,5 W styck och strömförbrukning för Foris FS2434 anges till maximalt 46 W eller 15 W vid "normal drift".

Eizo Foris FS2434 levereras med fem års garanti och kommer finnas tillgänglig i augusti månad. Uppgifter om pris väntas anlända närmare säljstarten.