Med löftet om att anpassa spelet för den nya generationens hårdvara bekräftade slutligen Rockstar Games att nästa anhalt för mångmiljonsäljande GTA V är PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One. Förväntningarna är skyhöga, inte minst sedan trailern påvisat att den kommande utgåvan levererar betydligt högre detaljrikedom än tidigare.

På spelsajten Gamepur jämförs dagens GTA V på Playstation 3 med den kommande versionen för Playstation 4, det vill säga vad som visades i ovanstående trailer. Mycket riktigt handlar det om betydande visuella skillnader med bland annat tätare växtlighet, förbättrad ljussättning och betydligt mer detaljrika texturer.

Dessutom lovar Rockstar Games att spelet begåvas med högre draw distance, tätare trafik och givetvis högre upplösning än den nuvarande versionen. Den som väljer att spela på PC kan dessutom se fram emot en inbyggd videoredigerare, som gör det möjligt att spela in och redigera videosnuttar inifrån spelet.

Rockstar Games har ännu inte avslöjat det exakta lanseringsdatumet utan talar enbart om att GTA V släpps till hösten, det vill säga någon gång i perioden september–november.