Teknikutvecklingen är på väg att springa ifrån plasma-baserade tv-apparater. I slutet av förra året tillkännagav Panasonic att det japanska företaget har för avsikt att helt upphöra med tillverkningen av plasma-tv för att istället helhjärtat satsa på LCD-tekniken. Kvar är Samsung och LG, men inte särskilt länge till.

We plan to continue our PDP TV business until the end of this year, due to changes in market demands. We remain committed to providing consumers with products that meet their needs, and will increase our focus on growth opportunities in UHD TV's and Curved TV's.

Nu står det klart att även Samsung tänker avsluta produktionen av plasma-baserade skärmpaneler. I ett uttalande till amerikanska Cnet förklaras att tillverkningen upphör mot slutet av året och att anledningen är förändringar i efterfrågan på marknaden. Istället ska Samsung satsa på böjda och 4K-upplösta tv-apparater.

Samtidigt framkommer det att även LG inom en snar framtid planerar att sätta punkt för plasma, vilket skulle betyda att det inte längre kommer att finnas någon nyproduktion av plasma-baserade tv-apparater och att denna paneltyp gradvis försvinner bort från marknaden i takt med att lagren töms.