Att Nvidia arbetar på fler kretsar med arkitekturen Maxwell är ingen hemlighet. Efter att det stod klart att TSMC:s 20 nanometersprocess skulle dra ut på tiden väljer Geforce-makaren att inte bara rulla ut nya mellanklassare utan även högpresterande grafikprocessorer med befintlig 28 nanometersteknik.

För ett litet tag sedan syntes de första livstecknen från grafikprocessorn GM204, efterträdaren till dagens GK104, i en fraktlista från en av TSMC:s anläggningar i Taiwan. Nu är det dags igen, men denna gång handlar det av allt att döma om efterträdaren till monsterkretsen GK110, som bland annat används i Titan-serien.

På tyska 3DCenter publiceras nu en ny fraktlista med flera referenser till GM200 A1, vilket tyder på att det handlar om ett förproduktionsexemplar (A1) av dito grafikprocessor. Av listan framgår även att nykomlingen delar vissa komponenter med föregångarna GK110, GK210 och GK180, det vill säga Titan, Titan Z respektive Tesla K40.

Den nya grafikprocessorn GM200 sägs gå under arbetsnamnet Titan II och innehålla så många som cirka 4 000 CUDA-kärnor med 512-bitars minnesbuss. Det pekar mot att kretsen till och med kan bli större än dagens GK110, som innehar rekordet med 551 mm2 kretsyta och över 7,1 miljarder transistorer.