På mässan E3 i juni presenterade EA Games ett nytt avsnitt i Battlefield-serien. I Battlefield: Hardline ersätts storartade fältslag med snabba strider mellan tjuv och polis, någonting som miljontals spelare redan provat på tack vare den öppna betatestningen. Långt ifrån alla är dock nöjda med upplägget. En av de vanligaste synpunkterna är att spelet levererar för få faktiska nyheter och snarare liknar en expansion till Battlefield 4.

We decided that the right thing to do was to take more time to ensure Hardline is the best, most innovative Battlefield experience we can give to you, our fans.

I ett utförligt inlägg på Battlelog meddelar nu DICE-chefen Karl Magnus Troedsson att Battlefield: Hardline skjuts på framtiden. Anledningen till beslutet är just feedback och idéer från spelarna. Utvecklarna vill bland annat ha tid till att bygga ut multiplayerläget för att kunna leverera en "helt unik upplevelse". Samtidigt planeras även ett polerat enspelarläge med en djupare historia på temat brott och hämnd.

Troedsson understryker att den extra utvecklingstiden dessutom kommer att ägnas åt att räta ut buggar och försäkra sig om att spelet är stabilt vid den skarpa lanseringen. Detta är någonting som inte minst Battlefield 4 kritiserades för, vars första månader präglades av stabilitetsproblem och återkommande krascher.

Därmed stryks det ursprungliga lanseringsdatumet den 23 oktober. Battlefield: Hardline ska istället dyka upp någon gång i början av nästa år.