Bergsala AB, framförallt känt som Nintendos svenska distributör, har någon gång mellan fredag eftermiddag och tidig måndagsmorgon utsatts för en kupp. En eller flera gärningsmän har under helgen klippt hål i staketet och sedan brutit upp en vägg för att ta sig in i lagret, beläget i Kungsbacka.

Bytet består av 18 pallar med spelkonsoler och spel. Enligt Expressen GT handlar det om över 4 000 handkontroller och runt 1 000 spelkonsoler av modell Nintendo Wii, men även allt från Wii U till Nintendo 3DS och Mario Kart. Nu pågår en totalinventering för att rada upp exakt vad som försvunnit.

Enligt de första uppgifterna till polisen tidigare i veckan ska rånarna kommit över spelkonsoler och spel till ett värde av 2 miljoner kronor. Bolagets vd, Örjan Öberg, säger dock att det kan handla om varor till ett värde av någonstans mellan 15 och 20 miljoner kronor.

Det är ganska mycket varor, det är ett stort värde och det ska ta vägen någonstans. Eftersom vi har sådan kontroll över Europamarknaden och vi har så mycket kolleger i olika länder så brukar man ofta höra när det dyker upp konstiga partier till fel priser. Det är en bransch med väldigt små marginaler och man märker väldigt fort om det är priser som inte harmonierar med verkligheten.

Bolaget har dock förhoppningar om att bytet ska kunna lokaliseras, inte minst då det handlar om ett förhållandevis stort värde och att distributionskanalerna brukar vara snabba med att uppmärksamma när elektronik säljs till ovanligt låga priser.