Direktsändning av spel och e-sport, så kallad streaming, är ett växande fenomen ute i stugorna och den mest populära plattformen för ändamålet är Twitch. I våras framgick av flera oberoende rapporter att Google planerade köpa tjänsten och att parterna var i slutskedet av att nå ett avtal.

Enligt uppgift till Venturebeat har Google nu tecknat ett avtal om att köpa Twitch för runt en miljard dollar. Det är inte känt vad den exakta summan för affären är eller när den väntas bli tillkännagiven, däremot framgår att Googles Youtube-division är ansvarig för förvärvet.

Youtube är den idag dominerande plattformen för video på nätet och tillhandahåller mer än sex miljarder timmar video till en miljard användare i månaden. Detta handlar dock närmast uteslutande om uppladdade videoklipp, medan Twitch betjänar mer än 50 miljoner tittare och 1,1 miljoner direktsändare i månaden.

Ännu är många detaljer kring förvärvet höljda i dunkel. Framförallt är frågan på mångas läppar om Twitch ska fortsätta drivas självständigt eller om tjänsten på sikt kommer uppgå i Youtube.