Svackan i PC-marknaden har inte påverkat gamingsegmentet, som är i tillväxt inte minst på just persondatorsidan. Tidigare under våren lanserade tillbehörsjätten Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse, vilken nu följs upp av billigare G402 Hyperion Fury.

Huvudnumret för nykomlingen är den exklusiva sensorn Fusion Engine med en 32-bitars ARM-processor, som uppges kapabel att spåra rörelser så snabba som 500 tum per sekund. Sensorn har en maximal upplösning på 4 000 dpi, som kan justeras i fyra steg hela vägen ned till 250 dpi när det behöva extra precision.

Musen kommer med åtta programmerbara knappar, som i vanlig ordning kan kopplas till makron och profiler med den medföljande mjukvaran. Logitech belyser även hållbarhet med att musens mekaniska brytare ska klara av 20 miljoner klick samt att tassarna står pall för att röras 250 kilometer.

Fler finesser är USB-anslutning, 1 000 Hz polling rate (1 ms) och vikten anges till 108 gram, eller 144 gram med den 213 centimeter långa sladden inräknad. Logitech G402 Hyperion Fury Gaming Mouse ska finnas hos återförsäljare i augusti med ett rekommenderat pris på 599 kronor inklusive moms.