Åtta upplåsta kärnor och stöd för DDR4 är några av höjdpunkterna för annalkande Haswell-E. Processorarkitekturen ackompanjeras av den nya sockeln LGA 2011-3 och styrkretsen X99, som bjuder på flera stora förbättringar mot åldrande X79 som introducerades tillsammans med Sandy Bridge-E.

Nu visar MSI ett av de första färdigställda moderkorten för Haswell-E. Det handlar om modellen X99S SLI Plus, som kommer med åtta DDR4-minnesplatser – fyra stycken på vardera sida om processorsockeln. Under detta huserar en rejäl kylfläns, som täcker den nya styrkretsen.

På moderkortets nederdel syns åtta SATA 6,0 Gbps och en SATA Express, som även kan användas för att ge ytterligare två SATA 6,0 Gbps-anslutningar. Placerat mellan PCI Express-platserna finns plats för en SSD enligt formfaktorn M.2 med längderna 60, 80 och 110 millimeter.

För instickskort märks fyra PCI Express 3.0 x16 och två stycken kortare med endast en PCI Express-kanal. Med moderkortets namn i åtanke är det inte helt osannolikt att modellen välsignats med stöd för fyra samtida Nvidia Geforce-grafikkort i SLI, men det bör inte exkludera möjligheten att köra AMD Crossfire.

Förutom bilden som publicerats på bolagets Facebook-sida framgår inga närmare detaljer om MSI X99S SLI Plus, som kan väntas bli butikstillgängliga i samband med lanseringen av Haswell-E.