Stora förändringar är oftast att vänta när ett bolag blir uppköpt. Det har tidigare framgått att Google köper Twitch och medan affären ännu inte bekräftats av någon av parterna, framgår nu att den populära strömningstjänsten börjat utföra stora förändringar.

Den första och mest kontroversiella är att Twitch automatiskt börjat ta bort ljud på sparade videoklipp, så kallade VOD (Video On-Demand), om det kan matchas med upphovsrättsskyddat material. Värt att påpeka är att detta enbart gäller redan inspelat material och inte direktsändningar.

För att ta bort upphovsrättsskyddad musik har bolaget inlett ett partnerskap med Audible Magic. Som det fungerar idag skannar tekniken igenom videoklipp i bitar om 30 minuter och om den hittar någonting som känns igen, tas allt ljud bort från den skannade 30-minuterssekvensen.

Policyn har inte helt oväntat lett till att ljudspår för en stor del videoklipp försvunnit, inklusive Twitchs egna kanal och VOD från mästerskapen Dota 2 Internationals. Ljudspår för videoklipp till det sistnämnda verkar dock ha blivit återställt.

Den andra delen är att det inte längre är möjligt att spara sändningar för alltid. Det här kommer till följd av att Twitch istället sparar direktsändningar i 14 dagar, upp från tidigare 3 dagar. Bolagets partner och Turbo-abonnenter kan dock spara sändningar i upp till 60 dagar innan de försvinner.

Tidigare sparade videoklipp kommer tas bort i slutet av augusti och för den som vill bevara dessa rekommenderar Twitch att ladda ned dem, för att sedan ladda upp videoklippen på nytt på Youtube. Ett annat alternativ är att stycka videoklippen i bitar om två timmar och markera dessa som highlights, varpå de kommer sparas på Twich permanent.