En gång i tiden var Microsofts webbläsare den dominanta på marknaden, vilket till stor del kom till följd av att Internet Explorer började följa med operativsystemet som standard. Internet Explorer har dock fått ett skamfilat rykte till följd av flera mindre bra versioner, vilket gjort att till och med mindre tekniskt kunniga i många fall väljer alternativa webbläsare.

Under en "Ask me anything" (AMA) på Reddit besvarade utvecklarna bakom Internet Explorer frågor om webbläsaren, och en av de mest diskuterade ämnena blev just webbläsarens rykte och om Microsoft övervägt ett namnbyte.

It's been suggested internally; I remember a particularly long email thread where numerous people were passionately debating it. Plenty of ideas get kicked around about how we can separate ourselves from negative perceptions that no longer reflect our product today.

Som svar berättade utvecklaren Jonathan att det föreslagits och att han minns en mailkonversation från endast några veckor sedan. Kärnan i diskussionen var just hur Microsoft skulle kunna stryka de negativa uppfattningarna kring webbläsaren, som enligt bolaget inte överensstämmer med vad Internet Explorer erbjuder idag.