Marknaden för smarta telefoner har börjat plana ur och nu söker tillverkare nya tillväxtområden. En av dessa är wearables – allehanda accessoarer som kan användas antingen som en förlängning till en telefon eller självständigt. Samsung var snabbt ut med klockorna Gear och fler modeller från andra tillverkare är att vänta i och med klockanpassade Android Wear.

Time has been transformed, and we have changed; it has advanced and set us in motion; it has unveiled its face, inspiring us with bewilderment and exhilaration.

Nu går Asus ut i sociala medier med en bild och tillhörande text, som antyder om en smart klocka till IFA i Berlin den 3 september. Asus är dock förtegna med att avslöja några exakta detaljer, utöver den kvadratiska design med rundade hörn som bilden visar.

Att Asus arbetat på en smart klocka är däremot ingen hemlighet sedan tidigare. Företagets styrelseordförande, Jonney Shih, har tidigare sagt att Asus kommande klocka ska utnyttja "naturliga användargränssnitt", som rörelser och ljud, för att kompensera för den mindre skärmen.

Tidigare i sommar skrev även Techcrunch om att klockan får en AMOLED-skärm och att prissättningen väntas ligga på 99–149 dollar – väl under andra smarta klockor med operativsystemet Android Wear.