I tidernas begynnelse förknippades PC-datorer med grådassiga plåtlådor, som allra helst skulle gömmas under skrivbordet. Först vid millennieskiftet upptäckte datortillverkarna att kunderna faktiskt uppskattar en gnutta färg i tillvaron, men detta har nu gått tillbaka till att huvudsakligen inbegripa svart, vit och borstad metall. Chassitillverkaren Bitfenix ser ett tillfälle att fylla tomrummet.

Specifikationer: Bitfenix Prodigy M Color

För ungefär ett år sedan introducerade Bitfenix datorlådan Prodigy M, som därmed tog klivet från originalets Mini ITX till formfaktorn Micro ATX. Ursprungligen släpptes modellen i färgerna svart och vit, men nu tillkommer även röd, orange, grön och blå. Den som vill får även möjlighet att införskaffa en matchande sidopanel med fönster av akrylplast.

Färgglada Bitfenix Prodigy M Color ska finnas i handeln inom kort till det rekommenderade cirkapriset 899 kronor, det vill säga ungefär en hundralapp mer än de svarta och vita modellerna. Tillhörande sidopaneler med fönster kostar 149 kronor inklusive moms.

Recension: Bitfenix Prodigy M