Inom en inte allt för avlägsen framtid kommer Samsung tillkännage den fjärde generationens Galaxy Note, en produktserie som först blev känd för att erbjuda en skärm i 5,3-tumsklassen. Förutom en stor skärm är väl tilltagna specifikationer en av huvudingredienserna i serien.

Precis som många tidigare flaggskeppsmodeller väntas Galaxy Note 4 anlända i två olika utföranden, detta för att exempelvis kunna leverera 4G/LTE till alla delar av världen. Förutom en variant med Qualcomm Snapdragon 805 väntas en annan få den egna Exynos 5543, med stöd för 4G/LTE via Intels modemkrets XMM 7260.

Nu hittar prestandasiffror för Galaxy Note 4 ut på nätet och för ovanlighetens skull har båda modeller ställts på prov. Testets vinnare är modellen med Exynos 5543, vilket kan tillskrivas dess åtta 64-bitars ARM-kärnor uppdelade i två kluster; fyra kraftfullare Cortex-A57 och fyra strömsnålare Cortex-A53.

Även den inbyggda grafikdelen ARM Mali-T760 visar sig vara snäppet vassare än den Adreno 420 som erbjuds i Qualcomms Snapdragon 805. När Galaxy Note 4 senare ställs mot andra systemkretsar visar det sig att de båda varianterna hamnar på plats två respektive tre medan Nvidia Tegra K1 kammar hem en förstaplacering med ett fåtal procents marginal.

Andra specifikationer som är att vänta av Galaxy Note 4 är en 5,7-tumsskärm med 2 560 x 1 440 pixlar för en punkttäthet på 515 pixlar per tum (ppi). Därutöver tros telefonen få antingen 3 eller 4 GB primärminne, en 16 megapixelkamera, 16–64 GB lagringsutrymme, minneskortläsare och Android "Kitkat" 4.4.3.

Presentationen av Samsung Galaxy Note 4 äger rum den 3 september, i upptakten till IFA-mässan i Berlin som drar av stapeln den 5 september.

Källa: GSM Arena, GSM Arena.